Saffransmakroner med apelsinkräm

Serverar: 30 portioner

Tid: 3 timmar

Så supergoda makroner med mycket saffranssmak. Passar perfekt till glöggen så här i adventstider.

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad, skalad och mald sötmandel
  • ½ g (1 pkt) saffran
  • 1 ¼ dl äggvita, 3-4 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm gul hushållsfärg
  • Apelsinkräm
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör
  • 4-5 dl florsocker
  • Rivet skal från en apelsin
  • 1-2 msk saft från apelsin eller några droppar apelsinessens
  • Instruktioner

    1. Börja med att skålla och skala mandeln. Hacka den sedan i matberedare. Tillsätt florsocker och saffran och blanda. Det är viktigt att mandeln och florsockret blandas ordentligt, annars blir det gärna klumpar av mandel i makronerna och det blir svårt att spritsa ut smeten.
    2. Vispa äggvita till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en blank och fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hushållsfärgen och vispa till färgen är jämt gul.
    3. Blanda försiktigt ner mandelblandningen i äggvitan och rör tills det blir en jämn smet. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper eller på en speciell makronmatta, rundlarna ska bli lika stora som en femkrona. Låt dem torka minst 30 min.
    4. Gör under tiden apelsinkräm. Rör philadelphiaost med smör till en jämn smet. Tillsätt apelsinskal, saft och florsocker. Rör tills det blir en jämn och fast smet.
    5. Grädda makronerna i ca 20 min i 125 °. Låt de svalna innan de försiktigt lossas från pappret. Klicka lite apelsinkräm undersidan och sätt ihop med en annan makron.
    6. Förvara i lufttät burk i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MarjaL1 4 december 2012

    En sorts makroner. Låter det intressant?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben