Chokladrulle med apelsinkräm

Serverar: 12 portioner

Chokladrulle med apelsinkräm, som kan serveras som tårta garnerad med grädde och clementinklyftor

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Apelsinkräm
  • 2 gelantinblad
  • 1/2 dl pressad apelsin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • Skal av 1/2 apelsin
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Clementinklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten.
    3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
    4. Stjälp upp på sockrat papper och låt svalna. Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Smält tillsammans med 1 msk av apelsinsaften.
    5. Vispa grädden med sockret och rör ner gelantinblandningen och resten av apelsinsaften samt rivet apelsinskal. Låt krämen stelna i kyl ca 15 minuter.
    6. Bred krämen över kakan och rulla ihop. Garnera med grädde och clementinklyftor.
    7. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben