Chokladtårta med apelsinkräm

Serverar: 8 portioner

Med eller utan vispgrädde, men absolut med apelsinkräm och chokladglasyr. Kakmixen förvandlas till lättgjord tårta

Ingredienser

  • 1 paket mix kungsörnen chokladkaka
  • 3 apelsiner
  • 2 dl ev vispgrädde
  • Apelsinkräm
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • 2 msk apelsinskal, rivet
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • Chokladglasyr
  • 1 dl chokladflorsocker
  • 2 msk vatten
  • Alt. florsocker + kakao
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200° och smörj och bröda en rund form.
    2. Blanda mixen och grädda en tårtbotten enligt paketet.
    3. Riv av det gula skalet av apelsinerna och skär ut klyftorna så att de blir fria från hinnor. Vispa grädden.
    4. Apelsinkräm: Koka juice, vatten, hälften av apelsinskalet och socker 5 min och dra sedan grytan av värmen. Blanda potatismjöl och vatten (tre ggr så mycket potatismjöl som vatten) och häll ner blandningen under omrörning, koka upp under omrörning och så fort första bubblan syns, dra kastrullen av plattan och låt krämen svalna. 5. Klyv kakan och bred på apelsinkrämen, lägg på eventuellt grädde och överst den andra bottnen. 6. Rör ihop glasyren och täck tårtan med den. Toppa med det rivna apelsinskal som är kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AlexandraHedström 12 juni 2015

    Hej har precis prövat din apelsinkräm, står det fel mått på potatismjölet? det blev väldig konstig och blev massa potatismjöl över...

    Kalle P 12 april 2021

    Samma fråga som Alexandra: kanske lite mycket potatismjöl, blir mer som klister än kräm. Ska det möjligtvis vara 1,5 msk istället för 1,5 dl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben