Chokladtårta med apelsinkräm

Serverar: 14 portioner

En kaka med kraftig chokladsmak och en len apelsinkräm på toppen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • Apelsinkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 apelsin, finrivet skal + 1 msk pressad apelsinsaft
  • Garnera med
  • Skinnfria apelsinklyftor
  • Apelsinskal
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
    3. Vispa i socker och sedan äggen ett i taget i smör- och chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda i 20 minuter. Låt bottnen kallna.
    4. Apelsinkräm: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över och rör tills chokladen smält. Rör i apelsinskal och pressad apelsinsaft och häll krämen över kakan. Låt stå svalt tills krämen stelnat.
    5. Vid servering garnera med skinnfria apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben