Saffransmakroner

Serverar: 30 portioner

Jag som älskar saffran och kakor...

Ingredienser

  • Kakor
  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad, skalad och mald sötmandel
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 ¼ dl äggvita, 3-4 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm gul hushållsfärg
  • Smörkräm
  • 100 g Arla svenskt smör, rumsvarmt
  • 1 tsk saft av apelsin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 apelsin finrivet skal av
  • 2 krm gul hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Kakor: Blanda florsocker, mandel och saffran. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
    3. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke. Blanda ner apelsinsaft, florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, apelsinskal och hushållsfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben