Biskvier

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

De här bakade min farmor en gång när jag var liten och åt säkert upp hälften av alla hon bakat...en succè alltså! Som tur var tog jag hennes recept...bakade dem igår och de är precis lika goda nu som de var då=)

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 150 g margarin
  • Ca 400 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk grädde
  • 2 msk kakao
  • 300 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Riv mandelmassan fint. Blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspappet (inte för tätt för de flyter ut lite).. Låt ligga och vila på plåten i 30 min Grädda i 175 grader i 10-20 min beroende på hur stora du gör dem...de ska bli gyllenbruna,och de ska vara sega i mitten. Låt dem svalna innan du tar loss dem från papperet..
    2. Smörkräm: Vispa smöret mjukt med elvips Rör försiktigt i florsocker,vaniljsocker och grädde Rör till en tjock kräm. Tillsätt kakao.. Ställ kallt några minuter medan du smälter chokladen. När chokladen är smält rör du ner några matskedar choklad i smörblandningen!.
    3. Bred smörkrämen på biskvierna, lättast går det med en matsked. Ställ i frysen en stund så krämen stelnar innan du doppar dem.. Doppa dem 2 gånger i chokladen och ställ sedan kallt igen!
    4. De håller sig ca 4 dagar i kylskåp och 3 månader i frys!
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annelieab 21 februari 2011

    Jisses vad socker! Var overtygad om att de skulle smaka som att dra skeden direkt ner i en sockerskal. Skrammande nog var de absolut utsokta!

    Jackie97 15 juni 2012

    enligt mig var det påtok fför mycket florsocker, om jag gör om detta recept så skulle jag använda mig av 200g, kanske lite mer. Jag skulle inte ha chokladi smörkrämen heller. mandelmasse bottnen var iaf god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben