Matkinas Konjaksbiskvier

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

En jättesmarrig kaka till kaffet ....

Ingredienser

  • Bottnar
  • 200 gr mandelmassa
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • Konjakskräm
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk konjak
  • Topping
  • 150 gr mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Riv mandelmassan och blanda med socker och äggvita. 3. Klicka ut klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. 4. Baka biskvibottnarna i ugnen i ca 10 minuter 5. Lossa kakorna från pappret och låt svalna å¨galler. 6. Vispar ihop ingredienserna till konjakskrämen , bred den toppig på undersidan av de helt kalla biskvibottnarna. 7. Ställ kakorna i kylen en stund så att konjakskrämen stelnar. 8. Smält chokladen i vattenbad. 9. Ta tag om botten på biskvierna och doppar dem i den smälta chokladen. Lycka till!

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben