Sarah Bernhardt biskvier i långpanna

Serverar: 40 portioner

Mumsiga biskiver med apelsinsmak. I långpanna blir det många.

Ingredienser

  • Botten
  • 500 g mandelmassa
  • 2-3 äggvitor
  • Fyllning
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 6 msk cointreau
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 40-50 g smör
  • Instruktioner

    1. Dela upp mandelmassan i småbitar, blanda ner äggen. Rör till en jämn smet. Bred ut på ett smörat bakplåtspapper. Grädda i 200° 10-15 min. Låt botten kallna.
    2. Smält chokladen och smöret till fyllningen i micron. Rör med jämna mellanrum. Koka upp grädden och häll över chokladen rör till en jämn smet, tillsätt likören. Ställ fyllningen i kylskåpet några timmar för att stelna. Bred fyllningen över botten. Ställ kallt.
    3. Smält chokladen till garneringen med smöret i micron. Bred över fyllningen. Ställ kallt så kakan får stelna. Skär i bitar med en varm kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    daniella 25 januari 2009

    Hejsan!Vad kan jag använda istället för likör brukar ej ha det hemma?

    alvig 9 april 2009

    Hej! Bakade den här idag. Den är kanongod! Bara smälter i munnen.Mmmm....

    Christina Norlander 1 november 2021

    Hej Ser jättegott ut..undrar hur stor långpanna receptet är beräknat för?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben