Mumsiga biskiver med apelsinsmak. I långpanna blir det många.
Ingredienser
Botten
500 g mandelmassa
2-3 äggvitor
Fyllning
300 g mörk choklad
2 dl grädde
2 msk smör
6 msk cointreau
Garnering
200 g mörk choklad
40-50 g smör
Instruktioner
Dela upp mandelmassan i småbitar, blanda ner äggen. Rör till en jämn smet.
Bred ut på ett smörat bakplåtspapper.
Grädda i 200° 10-15 min. Låt botten kallna.
Smält chokladen och smöret till fyllningen i micron.
Rör med jämna mellanrum.
Koka upp grädden och häll över chokladen rör till en jämn smet, tillsätt likören.
Ställ fyllningen i kylskåpet några timmar för att stelna.
Bred fyllningen över botten. Ställ kallt.
Smält chokladen till garneringen med smöret i micron.
Bred över fyllningen. Ställ kallt så kakan får stelna.
Skär i bitar med en varm kniv.
Hejsan!Vad kan jag använda istället för likör brukar ej ha det hemma?
Hej! Bakade den här idag. Den är kanongod! Bara smälter i munnen.Mmmm....
Hej Ser jättegott ut..undrar hur stor långpanna receptet är beräknat för?