Biskvier med apelsin & cream cheese

Serverar: 30 portioner

Supergoda och superlätta att göra!

Ingredienser

  • 225 g smör, plus extra till bakplåten
  • 200 g farinsocker
  • 85 g cream cheese, t.ex. philadelphia
  • 1 ägg, lätt uppvispat
  • 350 g vetemjöl 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk nypressad apelsinsaft
  • 1 tsk finrivet apelsinskal, plus extra till dekoration
  • Mörkt råsocker eller farinsocker, att strö över
  • Instruktioner

    Rör smör, socker och cream cheese ljust och luftigt i en stor skål. Rör ner ägget. Sikta ner mjöl och bikarbonat och tillsätt apelsinsaft och rivet apelsinskal. Blanda allt noga. Klicka cirka 30 rågade matskedar av degen på en smörad bakplåt och se till att de har plats att flyta ut under gräddningen. Strö över mörkt råsocker. Grädda biskvierna i 190° varm ugn i 10 minuter eller tills de blivit ljust gyllenbruna runt kanten. Låt dem kallna på ett bakgaller. Dekorera med finrivet eller finstrimlat apelsinskal innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben