Havremuffins med cream cheese

Serverar: 12 portioner

I dessa muffins ger havre ett matigt och gott tuggmotstånd. Samtidigt bidrar cream cheese med en lite överraskande fyllning. Servera muffinsen till kaffe eller te.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk mald kanel
  • En nypa mald muskot
  • 4 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 1/2 dl solrosolja
  • 3/4 dl russin (alternativt soltorkade körsbär eller tranbär)
  • Fyllning
  • 100 g cream cheese
  • 2 msk socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Börja med fyllningen. Rör noggrant ihop cream cheese, socker, vetemjöl och vaniljsocker. Ställ det åt sidan. Blanda vetemjöl med socker, bikarbonat, salt, kanel, muskot och havregryn. Vispa ihop ägg med filmjölk, olja och russin. Rör ner ägg- och filmjölksvispet i mjölblandningen. Fyll muffinsformarna med hälften av smeten. Det går åt drygt en matsked per form. Klicka sedan ner fyllning i varje form. Fyll med resterande muffinssmet. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns fasta. Låt dem svalna under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben