Varför inte pröva något nytt till årets glöggfika. Komponerade ihop ett recept på små mini biskvier, inte större än två tuggor. Utsökta till kaffe eller en liten varm glögg.
Ingredienser
250 g mandelmassa
1 äggvita
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
1,5 -2 tsk pepparkakskrydda
1 äggula
150 g vitchoklad
Instruktioner
Riv mandelmassan och blanda väl med äggvitan. Spritsa ut bottnarna i storlek av en 5 krona. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått en vacker färg. Låt kakorna svalna på galler.
Använd rumsvarmt smör, vispa ihop med florsocker, pepparkakskrydda, vaniljpulver och äggula till en jämn kräm. Bred på smörkrämen med en tesked låt stå i frysen i 1 timma. Smält vitchoklad i ett vattenbad. Ta ut biskvierna och doppad dom i smält vitchoklad.
Hej. De ser riktigt läckra ut. Vad har du använt för garnering (det röda) och stelnar det också? Hälsningar Magda