Mjuk pepparkaka med kraftig smak

Var inte rädd för att använda rejält med kryddor i din pepparkaka! Speciellt i juletid smakar det bra med en kaka med kraftig smak. Här har jag använt en julklock-form att grädda kakan i.

Ingredienser

  • 375 g råsocker strö
  • 4 små ägg
  • 180 g extra fint vetemjöl
  • 1 msk vardera av kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1 mskkardemumma
  • 1 msk nejlika
  • 125 g smält smör
  • 125 g gräddfil
  • Garnering
  • Flor med jordgubbssmak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta mjölet med kryddorna. Tillsätt mjölblandningen, smöret och gräddfilen. Häll smeten i smord form, som bröats med råsocker. Grädda tills kakan är fast, ca 20 minuter.
    3. Tips! Marsipanbitarna har också smak- och färgsatts med flor med jordgubbs- resp citronsmak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SolSvag 23 november 2010

    Verkar vara ett jättebra recept men ska det inte vara någon bikarbonat eller bakpulver i?

    Relaterade Artiklar

    Annorluda glass
    Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben