Mjuk pepparkaka med kraftig smak
Var inte rädd för att använda rejält med kryddor i din pepparkaka! Speciellt i juletid smakar det bra med en kaka med kraftig smak. Här har jag använt en julklock-form att grädda kakan i.
Ingredienser
375 g råsocker strö
4 små ägg
180 g extra fint vetemjöl
1 msk vardera av kanel
1 msk ingefära
1 mskkardemumma
1 msk nejlika
125 g smält smör
125 g gräddfil
Garnering
Flor med jordgubbssmak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg och socker poröst.
Sikta mjölet med kryddorna.
Tillsätt mjölblandningen, smöret och gräddfilen.
Häll smeten i smord form, som bröats med råsocker.
Grädda tills kakan är fast, ca 20 minuter.
- Tips!
Marsipanbitarna har också smak- och färgsatts med flor med jordgubbs- resp citronsmak.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Annorluda glass
Det är märkligt att ingefära, som har en så särpräglad smak, passar ti...
Verkar vara ett jättebra recept men ska det inte vara någon bikarbonat eller bakpulver i?