Sega nötchokladrutor

Serverar: 30-40 portioner

Goda knapriga kakor som är lite sega inuti, bekväma att baka i långpanna!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g sötmandel
  • Instruktioner

    Rör matfett, ägg och socker pösigt. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och bakpulver och sikta ner allt i smeten. Hacka mandeln och rör ner hälften av dem. Bred ut smeten i en bakpappersklädd eller smord långpanna, ca 30x40 cm, och strö över resten av mandeln. Grädda i 175-200 grader i 12- 15 minuter. Skär kakan genast i rutor och lossa dem från plåten.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (2)

    cattkocken 12 augusti 2008

    JÄTTEGOTT :)))

    Sork 2 januari 2011

    Väldigt goda! Bytte hälften av mandeln mot russin - mycket lyckat. Tack så mycket för detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben