Citronkaka med maräng

Serverar: 20 portioner

Syrig och god kaka.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 citroner (rivet skal av en + saft av två)
  • 3 äggulor
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten. Häll smeten i bakplåtspappersklädd liten långpanna, ca 30x24 cm.
    3. Märäng: Vispa äggvitan styv/hård i en separat skål och vispa i sockret. Vispa till en fin blank marängsmet. Bred över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (2)

    Kristinfahl 25 april 2010

    Menar du verkligen 750 gram smör????

    LillLena 25 april 2010

    det blev ett slarvfel 250 g smör ska det vare varken mer eller mindre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben