Syrlig citronkaka med kanel

En enkel vardagskaka

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl kesella
  • Strössel
  • 1½ msk socker
  • 2 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform ca 25 cm i diameter.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda i mjöl och bakpulver. Riv skalet på citronen och pressa ur citronsaften och blanda i. Rör ner kesellan.
    3. Strö på hälften av kanelsockret. Klicka på resten av smeten och strö sen över resten av kanelsockret. Grädda i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    beca 8 november 2011

    Hej Ska man varva smeten och strösslet i formen?

    mafia 8 november 2011

    ja, du har rätt. Man häller i halva smeten och sen halva kanelsockret, sen resten av smeten och ovanpå där resten av kanelsockret. Förlåt mitt slarv, jag ska redigera det Hälsningar Mafia

    beca 9 november 2011

    Vilken!! god kaka. Den kommer jag att baka många gånger. Tack för receptet.

    annan5 12 november 2011

    Åh vilken enkel o god kaka! Jag gjorde den med glutenfri mjölmix och den blev perfekt! Tak för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben