Mandel- och chokladpaj

Serverar: 10 portioner

Pajen kan frysas in, men då utan chokladgarnering

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Hacka mjöl, bakpulver,socker och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar bottet ca 24 cm i diameter.
    3. Blanda mandelmassa och matfett i beredaren. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Rör smeten jämn och häll den i pajskalet.
    4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
    5. Garneringen. Smält chokladen. Häll den i en påse och klipp av ena hörnet. Ringla ett fint mönster över pajen när pajen svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben