Mycket mustig och mäktig chokladpaj pa botten av krossade digestivekex. Perfekt till festen eller bara chokladälskaren.
Ingredienser
Pajdeg
20 digestivekex (ca 5 dl)
125 g osaltat smör
2 msk strösocker
Fyllning
3 äggulor
3 msk strösocker
4 dl vispgrädde
400 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula sönder kexen ordentligt (till exempel med hjälp av en matberedare eller i en mortel). Smält smör och blanda ihop med socker och kexsmulorna.
- Tryck sedan ut smulblandningen i en rund form, cirka 24 cm i diameter och löstagbar kant. Grädda pajskalet i ungefär 10 minuter, mitt i ugnen. Låt stå och svalna.
- Vispa äggulorna och socker i en skål. Koka upp grädden och häll ungefär hälften av grädden över äggulorna under vispning. Vispa sedan ner blandningen i kastrullen med den resterande grädden och sjud. Får ej koka.
- Smält chokladen i en kastrull och häll sedan över gräddblandningen. Rör runt väl.
- Häll fyllningen i pajskalet och låt stå kallt i minst 2 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Otroligt god paj! Mycket smakrik och krämig.