Sharons chokladpaj

Serverar: 8-10 portioner

Mycket mustig och mäktig chokladpaj pa botten av krossade digestivekex. Perfekt till festen eller bara chokladälskaren.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 20 digestivekex (ca 5 dl)
  • 125 g osaltat smör
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 400 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smula sönder kexen ordentligt (till exempel med hjälp av en matberedare eller i en mortel). Smält smör och blanda ihop med socker och kexsmulorna.
    3. Tryck sedan ut smulblandningen i en rund form, cirka 24 cm i diameter och löstagbar kant. Grädda pajskalet i ungefär 10 minuter, mitt i ugnen. Låt stå och svalna.
    4. Vispa äggulorna och socker i en skål. Koka upp grädden och häll ungefär hälften av grädden över äggulorna under vispning. Vispa sedan ner blandningen i kastrullen med den resterande grädden och sjud. Får ej koka.
    5. Smält chokladen i en kastrull och häll sedan över gräddblandningen. Rör runt väl.
    6. Häll fyllningen i pajskalet och låt stå kallt i minst 2 timmar.

    Liknande recept

    2 h 15 min
    10
    1

    Kommentarer (1)

    Tehya 30 april 2011

    Otroligt god paj! Mycket smakrik och krämig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben