Chokladpaj med nougat

Serverar: 12-20 portioner

Mums

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör, kallt och skuret i små bitar
  • 3-4 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g choklad
  • 250 g gianduja eller annan god nougat
  • Ev 2 dl vinbär, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och socker. Lägg i smör och blanda till smulig konsistens. Gör en grop i mitten, häll i vattnet. Arbeta ihop med en träslev. Forma degen till en boll. Linda in degen i plastfolie låt vila kallt i minst 2 timmar.
    2. Kavla ut degen och klä en pajform. Lägg i tyngder (bönor eller gula ärter). Grädda i 15-20 min i 180 grader. Låt skalet kallna innan det fylls.
    3. Mixa eller mosa bären med stavmixer lägg bären i pajskalet.
    4. Värm grädden nästan till kokpunkten. Blanda choklad och nougat i skål, häll den varma grädden över. Rör om väl. Bred fyllningen i pajskalet och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MammaModesty 5 februari 2008

    åh låter gott.... för den som älskar choklad och nougat....

    KlaraBylund 15 december 2013

    Den var jättegod! Men jag tog hallon i stället för vinbär för att jag hade några.Men jag tror att det är lika gott med vinbär.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben