Chokladtårta med nougat och vnbär

Serverar: 8 portioner

Den här tårtan blev mycket populär på min 50 årsdag. Bottnarna görs dagarna innan och man lägger ihop tårtan kvällen innan den ska ätas.. Lite bökig att göra men det är den värd.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 150 g smör
  • 2 1/4 dl havregryn
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 tsk kakao
  • Fyllning
  • 1 dl socker
  • ½ dl sötmandel
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 - 2 msk kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Blanda alla ingredienser till en deg och platta ut till 3 runda bottnar ca 20 cm i diameter. Grädda i 175 grader 12 - 15 minuter och låt bottnarna kallna.
    2. Fyllning: Skålla och mal mandeln. Smält smöret i en stekpanna och rör med mandeln. Häll upp massan på smord plåt och låt kallna. Stöt sönder nougaten och blanda den med vispad grädde och kaffe.
    3. Lägg ihop bottnarna med nougatgrädden emellan. Låt tårtan stå kallt över natten.
    4. Garnera med vispad grädde, flagad blockchoklad och en krans med halvtinade röda vinbär runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben