Nougat chip Cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

En himmelsk cupcake som är utsökt god och är bra till fikat

Ingredienser

  • 4 ½ dl mjöl
  • 1 1/4 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 125 g smör
  • 150 g nougat, i bitar
  • Nougatfrostning
  • 2 msk smör
  • 100g cream cheese ( fungerar med philadelfiaost naturell)
  • 6-8dl florsocker
  • 50 g nougat
  • Instruktioner

    1. Cupcakes Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör om dem så att bakpulvret blandas ordentligt. Smält smöret och vispa ner mjölk och ägg i det. Vänd ner de blöta ingredienserna i det torra och rör försiktigt om. Tillsätt bitarna med nougat och rör runt. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till ca 2/3. Grädda i 180 grader i 25-30 minuter. Låt svalna på galler.
    2. Nougatfrostningen: Rör det rumstempererade smöret och osten mjukt med elvisp. Värm nougaten så den smälter, häll i frostingen. Häll i florsocker och vispa samman till en jämn kräm med elvispen. Bred eller spritsa ut över dina avsvalnade cupcakes. Om du vill han du pudra över lite kakao eller kanske lite kanel skulle vara gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    FruKarlsson 12 december 2009

    Super god om man gillar nougat. Mumma. Denna ska jag baka till nästa fredags fika på jobbet.

    fettosvullo 30 april 2010

    Bränngoa'! Lite annorlunda topping. Saftiga men samtidigt kompakta, ger dessa muffins mersmak. Dock lite omständiga att göra,men det är det värt!!!Mums!

    didi74 5 november 2010

    Jag o lillgrabben gjorde dessa förra helgen när det regnade så.. Alla som smakade dem tyckte de var riktigt mumsiga.. Tack för ett bra recept!! En stark fyra ger vi dig..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben