American cupcakes med nougat

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Stora, mumsiga muffins med nougat i både fyllningen och glasyren. De är drömmande goda!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 250 g nougat (200 till fyllning & 50 till glasyr)
  • Fyllning
  • 200 g nougat
  • Glasyr
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kaffe
  • 50 g smält nougat
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda sedan det smälta smöret tillsammans med mjölken och rör ner i smeten. Vispa därefter i mjöl och bakpulver.
    2. Placera ur muffinsformar på en plåt och fyll dem med smet så det återstår 1 cm av kanten. Skär nougat (av de 200 g) i 12 bitar och tryck ner en bit i varje form.
    3. Grädda dem ca 15 minuter på 200 grader, tills de blir gyllenbruna.
    4. Smält resten av nougaten över vattenbad och rör ihop det med resten av ingredienserna till glasyren. Vispa till en jämn glasyr med elvisp. Stryk ut glasyren på toppen av muffinsen och garnera med strössel eller kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben