American cupcakes med chokladfrosting

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Megastora underbart goda cupcakes

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl fil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk Choklad minst 50 %
  • Chocolate frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret, häll i filen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Låt svalna.
    8. Chocolate frosting:
    9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
    10. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben