Mintchoklad cupcakes med vit chokladfrosting

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Vad passar bättre till choklad än mint? Det tycker jag är en gudomlig kombo som ofta är underskattad. Här får ni kladdiga chokladmuffins med mintsmak med en krämig frosting på vit choklad. Mums!

Ingredienser

  • Muffins
  • 1ägg
  • 1 1/4dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • En nypa salt
  • 1-2 tsk pepparmintsarom
  • Frosting
  • 50 g kesella naturell
  • 50 g phipadelphiaost
  • 1 dl finriven vit choklad
  • 3 msk florsocker
  • 1tsk vaniljsocker
  • Ca 1 tsk pepparmintsarom
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt smöret och rör om ordenligt. Klicka ut smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Medans muffinsen svalnar görs frostingen! Vispa ihop kesella, philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och pepparmintsarom till en jämn smet och rör sedan i den vita chokladen. Spritsa ut på muffinsen då de svalnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben