Mintchoklad cupcakes

Jättegoda.

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1,5 - 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g flytande margarin eller smält smör
  • 1 dl mjölk
  • Marabou mintchoklad
  • Frosting
  • Pepparmintsolja
  • ca 50-75 g smör
  • ca 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 msk mjölk
  • Florsocker, smaka er fram
  • 1 hårdvispad äggvita (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Cupcakes: vispa ägg och socker poröst. blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör i dem. Häll mjölken i det smälta smöret och blanda i detta i smeten. Vispa försiktigt tills smeten är jämn. Rör i fyllningen. Häll smeten i formarna, ungerfär till hälften, eventuellt lite mer. Grädda i mitten av ugnen på 200ºC i ca 12 min.
    2. Frosting: Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp tills konsistensen känns nog fast. Ta inte allt florsocker på en gång. Vspa i mycket i början och sedan lite i taget.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    CHAOSBABY 14 augusti 2008

    Jättebra recept.. Undrar en liten grej bara; ska man smälta chokladen och hälla i det i smeten eller?

    bakamonkeyprincess 5 december 2008

    Jag är jätte sugen på att pröva men undrar en sak. Vilka formar använder ni?

    havrepuffen 14 mars 2009

    Jag undrar när mintchokladen ska blandas i/användas?

    lizza 3 juni 2009

    japp dessa ska göras på fredag..hur många blir d?

    mmarabou 7 september 2012

    Hur mycket mintchoklad ska det vara?

    mmarabou 7 september 2012

    Hur mycket minchoklad ska det vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben