Piña Colada Cupcake med Vit ChokladGanache

Serverar: 12-15 portioner

Ananas, kokos och vit choklad är smakerna som förgyller denna cupcake

Ingredienser

  • 115 g smör
  • 0,8 dl ananasjuice (jag använde juicen från konservburken med ananasbitar)
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 3 ägg, stora
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 dl ananas, hackade/krossade (pressa ur saften)
  • 1 dl kokos, riven
  • En nypa salt
  • Ganache
  • 170 g vit choklad
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål, lägg åt sidan. Smält smöret och låt det svalt.
    2. Vispa ihop smör, ananasjuice och vanilj. Tillsätt ett ägg i taget. Sänk hastigheten till lägsta på vispen och häll i mjölblandningen lite i taget. Rör i ananas och kokos.
    3. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca 20 minuter, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna.
    4. Ganache: Värm grädden tills den nästan kokar. Lägg chokladen i en skål och häll över den varma grädden, rör om tills chokladen smält helt. Låt svalna i kylskåpet.
    5. Vispa sedan upp ganachen till en mjuk men ändå fast konsistens (vispa ej för mycket annars blir det grynigt). Spritsa eller bre över ganachen på cupcaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben