Chokladpaj

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mums

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 2 - 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3/4 dl kakao
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • Vispad grädde
  • frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen: Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop mjöl, matfett och socker. Använd gärna elvisp så går det snabbt. Tillsätt vatten och rör ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå i kylskåp 30 min. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.
    2. Gör fyllningen (fromage): Lägg gelatinbladen i vatten. Blanda mjölk, ägg, kakao och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från spisen och blanda ner vaniljsockret. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i chokladblandningen så att de smälter. Låt krämen svalna ett par minuter. Häll sedan krämen i pajskalet. Låt stå kallt till serveringen, dock minst en timme. Servera med vispad grädde och frukt eller bär, t.ex. mandarinklyftor eller blåbär och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    halyj 16 augusti 2009

    kan det funka utan gelatin?=S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben