Himmelsk chokladpaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Förförisk läcker paj!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk socker
  • Fyllningen
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret, blanda med mjölet, bakpulvret och sockret. Tryck ut den i en form med löstagbar kant 24 cm.
    3. Blanda socker, äggulor, vispgrädde i en kastrull, värm tills den börjar tjockna. Blanda ner den smälta chokladen. Häll över i pajskalen. Grädda på 200 grader i 10 min. Låt kallna helst till nästa dag. Garnera med gräddtoppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben