Chokladpaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

En helt underbar chokladpaj som smälter i munnen. Blir ännu mer himmelsk om man serverar den med färska bär och lite grädde!

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 msk sirap
  • 1 1/2 msk gräddfil
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda alla pajbotten ingredienserna (äggulan sist) till en smidig deg. Lägg degen i kylen i ca en timme. 2. Kavla ut degen och fodra en pajform (24cm), nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, 175 grader i 10-15 min. 3. Ta ut pajformen, sänk ugnen till 150 grader. 4. Lägg smör, choklad och kakao i vattenbad, smält under omrörning. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt sirap och gräddfil. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop. 5. Fyll pajskalet med smeten, grädda mitt i ugnen i ca 45 min 6. Ta ut pajen, låt svalna.
    2. 7. Glasyr: Lägg chokladen i en bunke, koka upp grädden. Häll sedan grädden över chokladen, rör till en jämn glasyr. 8. Häll glasyren över pajen, ställ pajen kallt några timmar.

    Liknande recept

    2 h 15 min
    10
    1

    Kommentarer (2)

    imminn 19 maj 2011

    Hej! Detta recept verkar smarrigt, likaså din tigerkaka. Jag ska baka imorgon och då ska jag göra båda sorterna. Jag lovar att komma med bedömning och jag tror att det kommer att bli högt. MVH Imminn

    RedFlower 19 maj 2011

    Åh spännande, hoppas det går bra :D lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben