Mandel- och pistagekrokant

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Gott!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk sötmandel, grovhackad
  • 2 msk pistagenötter, grovhackade
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 1/2 centimeter tjock.
    2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 16 december 2008

    Dom var goda. Behövs starka tänder! Chokladen ville inte riktigt sitta kvar på alla bitar när jag delade upp kakan med kniv, men det satt ihop på de flesta bitarna. Men jag tycker inte att det gör så mycket - man lägger allt i en skål och äter det man får upp!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben