Mandel- och valnötsbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Hittade receptet på www.lchfrecept.com när jag letade efter bröd som inte innehöll ost som jag ibland tycker gör brödet lite "kladdigt".

Ingredienser

  • 100 g mandel
  • 50 g valnötter
  • 50 g sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk brödkryddor
  • 150 g valfria frön (t ex 50 g solrosfrön, 50 g pumpakärnor, 25 g sesamfrön, 25 g hela linfrön)
  • 250 g kesella 10% (alt. turkisk yoghurt el creme fraiche)
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    1. Mixa mandel, valnötter och sesmfrön till mjöl och rör ner övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesella och ägg i separat bunke, blanda allt och låt svälla 10 minuter. Häll upp i bakpappersklädd avlång form (1½ liter) och grädda i 150 grader i ca 80 minuter. Lägg ev över aluminiumfolie efter halva tiden om det verkar bli bränt.
    2. Låt svalna på galler under bakduk och skär upp i tunna skivor när det svalnat helt.
    3. Byt gärna kryddorna för annan smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben