Franskt valnötsbröd
Nötter av olika slag är jättegoda att ha i bröd, tycker jag.
Ingredienser
1,25 dl vatten
1,25 dl filmjölk
25 g jäst
2 krm salt
1 msk hela vetekärnor
1, 5 dl rågmjöl
2,5 dl rågsikt
50 g hackade valnötskärnor
Instruktioner
Gör en jäsdeg och låt jäsa i bunke 25 minuter.
Knåda degen och forma till en rund limpa eller 8-10 bullar.
Låt det jäsa 25 minuter till. Pensla med vatten.
Grädda limpan i 225 grader ca 30 minuter.
Grädda bullarna i 240 grader 15-18 minuter.
Liknande recept
Fransk fläskpannkaka
4.5
20 min
4
11
Fransk pajdeg med ägg
1 h 30 min
4
Fransk potatissallad
4.6
1 h
4
8
Fransk fisk-soppgryta
4.9
6
3
Franske löjtnantens kyckling
45 min
4
Fransk gräddäppelpaj
4.6
6
6
Fransk citrontarte
4.5
1 h 30 min
8
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Kasslergryta med fransk senapssås
4.5
1 h
4
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!