Franskt valnötsbröd

Nötter av olika slag är jättegoda att ha i bröd, tycker jag.

Ingredienser

  • 1,25 dl vatten
  • 1,25 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 2 krm salt
  • 1 msk hela vetekärnor
  • 1, 5 dl rågmjöl
  • 2,5 dl rågsikt
  • 50 g hackade valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Gör en jäsdeg och låt jäsa i bunke 25 minuter.
    2. Knåda degen och forma till en rund limpa eller 8-10 bullar.
    3. Låt det jäsa 25 minuter till. Pensla med vatten.
    4. Grädda limpan i 225 grader ca 30 minuter.
    5. Grädda bullarna i 240 grader 15-18 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben