Mandel- och pekanmuffins

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 30 minuter

Ett experiment med muffins, då jag letade efter överblivna ingredienser i skafferiet. Lyckat eller inte, bedöm själva. Ungarna åt slut på muffinsen på ett par dagar!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl farinsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 250 g mandelmassa, grovriven
  • 50 g mörk blockchoklad, grovhackad
  • 50 g pekannötter, grovhackade
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en gryta och låt det svalna en aning.
    2. Vispa farinsocker och äggen riktigt pösigt. Riv mandelmassan grovt och hacka choklad och nötter.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Vänd ned mandelmassan, chokladen och nötterna i mjölblandningen. Blanda det smälta matfettet i äggsmeten. Vänd till sist försiktigt ned mjölblandningen i smeten. Rör så lite som möjligt, bara så att de torra ingredienserna precis blandar sig med de blöta. Annars blir muffinsen sega och tråkiga.
    4. Fördela smeten i muffinsformar av papper, som du har ställt i en muffinsform. Vill du ha välfyllda formar, fyller du smet till 2/3 av formen. Hur många muffins det blir, beror naturligtvis på hur stora formar du använder. På bilden har jag använt små vanliga formar, inte de stora som passar helt i muffinsplåten. Då räcker det till fler muffins och de blir ganska mäktiga.
    5. Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter (för små formar, någon minut längre för större formar).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben