Mandel- och äppeltekakor med kanel

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Går bra att frysa.

Ingredienser

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl mandel
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bikarbonat
  • 4 msk turkiskt äppelte
  • 1 msk hetvatten
  • Instruktioner

    Vispa smör och socker vitt och poröst. Hacka mandel. Tillsätt äggula och blanda i mandeln. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat och häll ner det i smeten. Rör ner vattnet i turkiska äppelteet och blanda ihop allt till en deg. Låt vila i ca 30 minuter i kylskåp. Dela degen i ca 35 delar och rulla den till bollar. Ta en gaffel och tryck försiktigt till ett mönster. Lägg 12-16 kakor på varje bakplåtsklädd plåt. Grädda i ca 8 minuter på 200 grader. Låt kallna på galler och strö kanel ovanpå. Doppa och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben