Chokladnötkaka

Denna måste jag bara smaka!

Ingredienser

  • Till botten
  • 50 g mörk choklad
  • 80 g muscovadosocker
  • 100 g smör
  • 225 g mjöl
  • Till toppingen
  • 300 g blandade nötter (gärna pecan, valnöt, hasselnöt)
  • 120 g muscovado
  • 40 g sirap
  • 70 g smör
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Smält smör, muscovadosocker och choklad i en kastrull. Ta av värmen och rör ner mjölet. Tryck ut i en liten form, och grädda i 175 °C i 15-20 minuter.
    2. Gör toppingen genom att smälta alla ingredienser utom nötterna i en kastrull. Blanda ner nötterna, och sprid ut över botten, och grädda i ca 10 minuter till. Låt svalna helt innan du skär upp kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 8 februari 2009

    Gillar man nötter ska man baka den här. Inte så söt som man kan tro, men suveränt god. Kan varmt rekommenderas. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben