Dubbla chokladnötkakor med fyllning
Serverar:
30 portioner
Tid:
1 timme
Jättegoda
Ingredienser
200 g hasselnötter
5 dl florsocker
4 äggvitor
1-2 msk kakao
Fyllning
1 äggula
1 dl starkt kaffe
1 msk mjöl
125 g smör
½ dl florsocker
½-1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao eller 1 tsk finstött kaffe
Instruktioner
Mal nötterna, sikta ner florsockret och kakaon. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem försiktigt. Lägg smeter i klickar, ej för stora på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Rör ihop kaffe och vetemjöl och låt det sjuda upp på svag värme under vispning.
Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Blanda rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Blanda ihop de båda krämerna försiktigt.
Lägg ihop kakorna med kräm emellan.
Liknande recept
Rabarberpaj med krämig fyllning
4.4
6-8
10
Kakor med fyllning
4.3
20
3
Nyttigare piroger med olika fyllningar
4.7
16
34
Dubbla marängkakor
5
45 min
1
Saffransbullar med god fyllning
4.4
8
SaffransRutor med fyllning
5
1 h
24
4
Kycklingfilè med fyllning
5
30 min
4
1
Kickis pannkaksrulle med fyllning av rökt lax
4
Minipizzor med olika fyllningar
5
2 h
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!