Dubbla chokladnötkakor med fyllning

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Jättegoda

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 5 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • 1-2 msk kakao
  • Fyllning
  • 1 äggula
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 msk mjöl
  • 125 g smör
  • ½ dl florsocker
  • ½-1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kakao eller 1 tsk finstött kaffe
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna, sikta ner florsockret och kakaon. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem försiktigt. Lägg smeter i klickar, ej för stora på bakplåtspapper.
    2. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Rör ihop kaffe och vetemjöl och låt det sjuda upp på svag värme under vispning.
    3. Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Blanda rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Blanda ihop de båda krämerna försiktigt.
    4. Lägg ihop kakorna med kräm emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben