Chokladpudding med marshmallows och jordnötter

Serverar: 6-8 portioner

En lite annorlunda chokladpudding, gillar du sötsaker kommer du att älska den här.

Ingredienser

  • ½ dl kakao
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl majsena
  • 1 äggula
  • 4 dl mjölk
  • 5 dl vaniljglass
  • 3½ dl vispad grädde
  • 2 dl minimarshmallows
  • 2 dl osaltade jordnötter, hackade
  • 1 dl ljus choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda kakao, strösocker, vaniljsocker och majsena i en kastrull. Rör ner ägg och mjölk. Koka upp, vispa under tiden, tills chokladpuddingen är genomvarm och börjar tjockna. Dra av från värmen och fortsätt vispa tills den är slät. Häll upp i en stor skål och låt svalna helt.
    2. Vänd ner glassen och 2½ dl vispad grädde. Vänd sedan ner marshmallows, jordnötter (spara några till garnering) och den hackade chokladen, tills allt är väl blandat.
    3. Portionera upp desserten i 6-8 djupa portionsskålar. Klicka på resten av grädden och strö över jordnötter. Kyl desserterna fram tills de ska serveras.
    4. Du kan variera chokladpuddingen genom att tillsätta vit choklad istället för ljus choklad.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben