Chokladtårta med fluffig ostkräm inuti

Serverar: 30-35 portioner

Tid: 1 timme

Vår bröllopstårta! Räcker till många då tårtan är mycket mäktig. Vi serverade den med färska jordgubbar. Kan göras flera dagar i förväg och förvaras svalt till servering.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör, till formen
  • Ströbröd, till formen
  • Ostsmet
  • 400 g naturell färskost typ Philadelphia
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • Glasyr
  • 250 g choklad, mörk eller ljus
  • 1 ½ msk rapsolja
  • Ev. silverkulor, sockerblommor eller färsk frukt till garnering
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen. Smält smöret, ta av det från plattan och rör i chokladen. Rör om tills den smält.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Smörj och bröa två formar med löstagbar kant ca 25 cm i diameter.
    3. Blanda de torra ingredienserna (sikta gärna mjölet och kakaon). Rör växelvis i choklad och äggsmet däri. Häll hälften av chokladsmeten i formarna.
    4. Gör nu iordning ostfyllningen genom att röra ihop ost och ägg, sikta i de torra ingredienserna. Häll nu på ostsmeten på chokladen i formarna och toppa sedan med resterande chokladsmet.
    5. Grädda i 200 grader cirka 25-30 minuter tills kakorna fått höjd och börjat spricka lite på ytan. De ska fortfarande dallra betänkligt, men de stelnar i kylen.
    6. Förvara svalt minst 1 dygn. Lossa kanterna innan glasering.
    7. Smält chokladen till glasyren i vattenbad. Tillsätt oljan och rör ihop. Bred på glasyren och toppa med valfri garnityr (ej nödvändigt om man använder färsk frukt) innan glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben