Chokladtårta med fyllning

En riktigt sliskig tårta för den som ÄLSKAR choklad.

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjöl
  • 3 dl vatten
  • Chokladkrämen
  • 600 g mörk choklad (jag valde 400 g ljus och 200 g mörk, annars skulle det nog bli för mycket chokladsmak)
  • 1½ dl grädde
  • 175 g smör
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. 3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Blanda noga. 4. Blanda sist i mjöl och vatten, rör till en jämn smet. Grädda i ugnen i 50-60 minuter. Kontrollera med stickan att den är klar. Lår svalna innan ni börjar skära.
    2. Choklarkrämen 1. Smält ihop chokld, grädde och smör i en skål över vattenbad. 2. Rör om då och då, låt sedan krämen svalna helt. (annars tjocknar inte krämen vid vispning) 3. Dela den kalla kakan i två bottnar. Bred drygt 1/3 av krämen på ena bottnen, lägg på den andra bottnen och bred ut resten av krämen på och runt kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    solvik207 31 juli 2010

    Printade och gjorde tårtan igår....Vilken god. Kommer göra den flera gånger./solvik

    Beckis83 20 augusti 2010

    Antar att man ska vispa frostingen efter att den kallnat?

    majavesterberg 20 augusti 2010

    ja jag har ju skrivit det i receptet.

    johanna79 21 augusti 2010

    Jag tycker inte heller att det framgår i receptet att frostingen sen ska vispas då du bara nämner det inom parantes.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben