Chokladtårta med nötbotten

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

har inte provat men låter fint :)

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 40 g hasselnötter
  • 1 1 ¼ dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • Kräm
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • Garnering
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    Ugn: 150° Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda hackade nötter, socker och kakao, och vänd ner i äggvitorna. Blanda till en smet och bred ut i en rund form, 24 cm i diameter, med bakpapper i botten. Grädda i 30 minuter och låt svalna. Ta bort pappret och lägg tårtbottnen på ett fat. Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull, och sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt svalna lite och vispa i rumsvarmt smör i klickar. Bred krämen på kakan och garnera med hyvlad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben