Chokladtosca

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Chokladtosca

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 175 g smör el. margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk finstött kaffepulver
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • toscasmet
  • 100 g grovhackade nötter
  • 100 g skalade, grovhackade sötmandlar
  • 100 g smör el. margarin
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen tillsammans med fettet. Ta det från värmen och rör ner socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner kaffepulver med mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll i smord och bröad form, helst med löstagbar kant. Grädda i ca 45 minuter i mitten av ugnen.
    2. Blanda under tiden fett, socker, sirap, mjölk, mjöl och kakao i en kastrull. Sjud några minuter och blanda sedan ner nötter och mandel. Bred smeten över kakan och grädda den färdig i ca 10 minuter. Låt kakan svalna något men ät den gärna ljummen med en klick vispgräddde

    Liknande recept

    4
    30 min
    48
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben