Oemotståndlig chokladtosca

Serverar: 12 portioner

Segmjuk, lite kladdig chokladbotten med en härlig, knäckig toscasmet på toppen. Denna kaka är helt enkelt oemotståndlig!

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • ½ dl ljus sirap
  • 1½ dl kakao
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl vetemjöl
  • Toscasmet
  • 75 g smör
  • 1½ dl ljus sirap
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 200 g riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget och sirapen. Vispa en stund till. Blanda ihop kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en separat skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Börja med toscasmeten när det är ca 10 minuter kvar av gräddningen.
    4. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde och socker. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Blanda ner kokosen.
    5. Ta kakan ur ugnen och bred ut toscasmeten ovanpå. Grädda kakan i ytterligare 10-13 minuter. Låt den svalna i formen.

    Liknande recept

    5
    20 min
    45-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben