Oemotståndliga Fikonkulor

Tid: 1 timme

Jättegott julgodis!

Ingredienser

  • 1 pkt mandelmassa
  • ½ pkt Odense nougat
  • 2 pkt mörk blockchoklad
  • 1 pkt fikon
  • Några nypor kakao
  • Instruktioner

    1. Skär mandelmassan och nougaten i mindre bitar och lägg i matberedaren tillsammans med fikonen (alla, eller så många som önskas). Mixa tills det blir en blandad massa.
    2. Rulla sedan massan till små bollar och doppa dessa med hjälp av en liten sked i blockchokladen (ja, det är kladdigt).
    3. Lägg de doppade kulorna på smörpapper för att stelna. Om man vill så kan man rulla kulorna i kakao i stället för i blockchokladen, men de blir då kladdiga.
    4. Strö sist över lite kakao över de stelnade kulorna, Klart!
    5. Förvara i kylskål eller i frysen. Passar även bra som julpresent om man exempelvis lägger dem i en fin burk eller i en fryspåse med fint snöre runt.

    Liknande recept

    5
    20 min
    45-50
    1

    Kommentarer (3)

    orientera 8 december 2011

    Det låter verkligen gott, dessa får en plats på julbordet :))

    lisam 22 december 2011

    låter gott! detta ska prövas nu!

    kennethwe1 16 december 2014

    Både mandelmassan och nougaten finns i olika förpackningsstorlekar. Vilka menas med 1 respektive 1/2 paket?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben