Mumsig morotskaka

Tid: 1 timme

Lättbakad och helt oemotståndlig! Har aldrig smakat någon som är godare! Får den vila över natten så blir den ännu saftigare dagen efter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Skal av en ½ citron
  • 1 dl matolja
  • 3 dl rårivna morötter (2 st)
  • Glasyr
  • 50 g Philadelphia ost naturell
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner. Tillsätt citronskal, olja och sist morötterna. Häll smeten i en smord och bröad rund form ca 1,5 l. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna en stund innan du lägger på glasyren.
    2. Glasyr: Rör ihop philadelphiaost, flytande margarin, vaniljsocker och florsocker till en slät och smidig smet. Bred över den kalla kakan.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (3)

    monrun 4 maj 2011

    Jättegod! Saftig! Utesluter en del av florsockret i glasyren så kan alla äta av den! Gott! / Monica

    bibicarlsson 27 september 2012

    Så saftig och god. En klar 5:a

    TheLoppan 5 januari 2013

    Suveränt god ! Högsta betyg ges denna ! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben