Hallonsnitt

Serverar: 45-50 portioner

Tid: 20 minuter

Supergoda, oemotståndliga mördegskakor med hallonsylt! För variationens skull kan man ju använda olika sorters sylt. Själv använde jag hemmagjord hallonsylt, och det blev gudomligt gott, men jag är ganska sugen på att testa att göra dem med hjortronssylt. Relativt enkla att göra också! Man behöver inte ha med mandeln, själv skippade jag det och det blev fortfarande lika gott.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mandel
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Rör smöret och sockret smidigt
    3. Mal mandeln och tillsätt (men som sagt, mandeln måste inte vara med) Arbeta in vetemjölet
    4. Rulla ut degen till 4 drygt fingertjocka längder. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lätt. OBS! Hantera degen försiktigt, den är ganska ömtålig, speciellt utan mandeln
    5. Gör en fördjupning med hjälp av t.ex ett finger i mitten. Fördela hallonsylten i fördjupningen.
    6. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
    7. Skär längderna i sneda kakor medan de är varma. Låt dem svalna, lyft inte upp dem fören de har kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gittan-9 25 december 2009

    Hej.Tyckte dina hallonsnitt var jättegoda. Tog ingen mandel, men dom blev super ändå. Tack! MVH. GIttan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben