Gammaldags hallonsnitt på nytt vis

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 10 minuter

Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan man skära den i generösa bitar. Gräddningstiden är den samma oavsett storlek på kakorna.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl (420g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl fast hallonsylt
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • Garnering
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
    2. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca: 40 cm långa. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter.
    3. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12-14 bitar.

    Liknande recept

    5
    20 min
    45-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben