Väljer man att bjuda på bara en kaksort kan man skära den i generösa bitar. Gräddningstiden är den samma oavsett storlek på kakorna.
Ingredienser
250 g smör eller margarin, rumsvarmt
1½ dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl (420g)
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl fast hallonsylt
Glasyr
1½ dl florsocker
1½ msk vatten
Garnering
1 dl rostade mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca: 40 cm långa. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter.
Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12-14 bitar.