Chokoladdoppade kokosbollar

"Kokosbollar" med olika smaker

Ingredienser

  • Kokosbollar
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 5 dl havregryn
  • 4 msk kallt kaffe
  • Dekoration
  • 75 g mörk blockchocklad
  • 1 msk olja
  • Kokos
  • Rostade hasselnötkärnor
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötkärnorna i 175° ugnsvärme i 10 min, låt den svalna lite och gnugga sedan av det tunna skalet. Hacka nötterna ganska fint.
    2. Blanda väl smör, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn och kaffe. Fördela den i iskubformar. Ställ formen kylen ca 1 timme eller tills du ser att dom stelnat.
    3. Smält chokladen med olja i ett vattenbad eller mikro. Tryck sedan ut dom på ett fat och doppa dem i den smälta chokladen. Doppa därefter i kokos eller i hasselnötkärnor och lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    20
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben