Choklad- och kokosbollar

Serverar: 12 portioner

Här är ett lite annorlunda recept på choklad- och kokosbollar UTAN havregryn.

Ingredienser

  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 350 g kokosflingor
  • 2 dl rostade pecannötter
  • 2 dl ströbröd
  • 300 g chokladspån
  • Ca 1/2 dl olja
  • 200-400 g ljus blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop kondenserad mjölk, kokosflingor, finhackade pecannötter, ströbröd och 1/4 av chokladspånen i en stor skål. Låt det stå i 30 min. i rumstemperatur.
    2. Forma blandningen (med smorda händer) till bollar, 2 cm. i diameter. Lägg bollarna på bakplåtspapper, täck dem med bakplåtspapper och låt dem stå i 8 timmar.
    3. Smält blockchokladen (det går åt mer än man tror) samt olja i en gryta. Fördela chokladsåsen över kokosbollarna, så att de täcks helt. Låt dem svalna, tills de är fasta. Servera dem kalla

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 20 december 2008

    Gjorde dessa bollarna idag. Goda men mäktiga! Fick använda mer choklad än vad där stod i det ursprungliga receptet. Det fungerade heller inte att smälta chokladen samman med smör. Jag hällde chokladsåsen över bollarna, men många bollar gick sönder då jag skulle ta loss dem. Nästa gång ska jag doppa dem istället, och kanske ge dem extra piff med någon god likör.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben