Här är ett lite annorlunda recept på choklad- och kokosbollar UTAN havregryn.
Ingredienser
400 ml kondenserad mjölk
350 g kokosflingor
2 dl rostade pecannötter
2 dl ströbröd
300 g chokladspån
Ca 1/2 dl olja
200-400 g ljus blockchoklad
Instruktioner
Rör ihop kondenserad mjölk, kokosflingor, finhackade pecannötter, ströbröd och 1/4 av chokladspånen i en stor skål. Låt det stå i 30 min. i rumstemperatur.
Forma blandningen (med smorda händer) till bollar, 2 cm. i diameter. Lägg bollarna på bakplåtspapper, täck dem med bakplåtspapper och låt dem stå i 8 timmar.
Smält blockchokladen (det går åt mer än man tror) samt olja i en gryta. Fördela chokladsåsen över kokosbollarna, så att de täcks helt. Låt dem svalna, tills de är fasta. Servera dem kalla
Gjorde dessa bollarna idag. Goda men mäktiga! Fick använda mer choklad än vad där stod i det ursprungliga receptet. Det fungerade heller inte att smälta chokladen samman med smör. Jag hällde chokladsåsen över bollarna, men många bollar gick sönder då jag skulle ta loss dem. Nästa gång ska jag doppa dem istället, och kanske ge dem extra piff med någon god likör.
Gjorde dessa bollarna idag. Goda men mäktiga! Fick använda mer choklad än vad där stod i det ursprungliga receptet. Det fungerade heller inte att smälta chokladen samman med smör. Jag hällde chokladsåsen över bollarna, men många bollar gick sönder då jag skulle ta loss dem. Nästa gång ska jag doppa dem istället, och kanske ge dem extra piff med någon god likör.