Chorizogratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och enkel

Ingredienser

  • Ca 1 påse Gnocci , hjul eller annan typ av pasta
  • 4 st choritzokorvar
  • 1 medelstor purjolök
  • 6-7 dl grädde
  • 2-4 msk ädelost från tub eller färsk (mer eller mindre efter tycke)
  • Halverade coctailtomater
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan, men inte helt färdig (ska bli färdig i ugn) Bryn på skivad purjolök och chortizo i smör, salta och peppra Blanda grädde och ädelost Dela tomaterna
    2. Lägg den nästan kokta pastan i en form och lägg på de brynta korvarna och purjolöken och blanda om litegrann. Slå över grädden med ädelost. Lägg på tomathalvorna och strö på riven ost.
    3. Gratinera i ugn i ca 200 gr värme tills gratängen blivit varm och fått fin färg (tar ungefär 30 min)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mellanbellan 6 april 2011

    Tack för ett lätt och gott recept. Jag tog 2 purjo och la till 3 klyftor skivad vitlök men i övrigt efter receptet. Gott. Lägger in foto, hoppas det är ok.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben