Kyckling- och chorizogratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En fantastiskt god gratäng. Några skivor överbliven påläggschorizo visade sig ge underbar smak och receptet är numera en återkommande favorit.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl sweet chilisås
  • 100 g påläggschorizo
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingfiléerna i 2 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form.
    2. Skiva champinjonerna och fräs i stekpanna. Hacka chorizon. Lägg svamp och chorizo på kycklingen.
    3. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, sweet chilisås, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Häll över blandningen i formen.
    4. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 40 min.
    5. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben