Chorizopizza

Serverar: 2 portioner

Smakrik och fyllig pizza kan du lätt fixa här...

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 15 g jäst, dela paketet på diagonalen
  • 1¼ dl vatten
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 burk, 400 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 2 chorizokorvar
  • ½ dl svarta oliver
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig.
    3. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen.
    4. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
    5. Hacka de soltorkade tomaterna. Koka upp tomatkross, pressad vitlök, basilika, soltorkade tomater, socker och svartpeppar i en kastrull Låt såsen sjuda under lock i ca 10 minuter.
    6. Skölj och kärna ur paprikan, skär i grova bitar. Skala och skiva löken tunt.
    7. Dela korvarna i cmtjocka skivor.
    8. Kavla ut pizzabotten och fördela tomatsåsen över den.
    9. Lägg på paprika, korv, lök och oliver. Strö ost över.
    10. Grädda pizzan mitt i ugnen i 12 - 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tovis1998@live.se 24 november 2010

    den verkar jätte god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben